Çayını severek içtiğimiz papatya geniş bir kullanım alanına sahiptir. Papatyanın mide bağırsak kasılmaları, şişkinlik, gaz şikayetlerini giderme ve sindirime yardımcı etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bu etkiye sahip maddelerin flavonoitler ve uçucu yağ bileşenleri olduğu tahmin ediliyor. Papatyanın iltihap giderici özelliği de vardır. Mide-barsak sistemindeki iltihaplı hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır. Gastrit ve ülsere karşı da kullanılır. İçeriğinde bulunan alfa-bisabolol anti-ülser özellik taşımaktadır. Mide yanmasına karşı da etkilidir. Papatya bitkisi mide kramplarında da faydalıdır. Hazmı kolaylaştırması da papatya çayının faydaları arasındadır.Ayrıca sakin bir uyku için de papatyadan yararlanılabilir. Papatyanın içeriğindeki flavonoitlerin, merkezi sinir sistemini hafif yatıştırma gibi bir etkisi vardır. Bu nedenle, uyku bozukluklarında ve stresle mücadelede gevşetici olarak papatya kullanılabilmektedir.Adet düzensizlikleri ve adet dönemi gerginliklerinde de papatyanın faydalarına başvurulabilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder